American Crime Story (2015)

8.4

„American Crime Story: The People vs. OJ Simpson” din 2016 a fost un eveniment de televiziune, unul dintre cele mai realizate seriale ale întregului an.

Cu un ansamblu incredibil, creatorul Ryan Murphy a dovedit că are încă un act în el, după ce popularitatea „American Horror Story” a început să scadă. Desigur, oamenii au început să întrebe despre o continuare înainte ca „Oamenii” să se termine, iar Murphy a dezvăluit că lucrează la o versiune a „ACS” care să relateze dezastrul din jurul uraganului Katrina.

Pe hârtie, a sunat ca una dintre cele mai ambițioase mini-seriale din istoria televiziunii și poate fi încă așa cum se pare că va fi acum al treilea sezon al creației lui Murphy.

După ce a avut unele probleme în introducerea lui în producție, Murphy și-a adunat colaboratorii și a plecat în Florida, producând „American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace” de săptămâna aceasta.

American Crime Story serial tv
American Crime Story serial tv

Rezultatul este o piesă mai puțin extinsă, ambițioasă decât am primit-o în New Orleans (și în comparație cu sezonul unu), dar este totuși o dramă impresionantă, una care joacă cu teme care l-au fascinat pe Murphy de-a lungul carierei sale.

Având mai puțină putere de stele decât „OJ”, dar câteva spectacole stelare proprii, „Gianni Versace” va fi o vânzare mai dificilă pentru telespectatorii ocazionali, dar cei care merg împreună pentru această călătorie în lumea unui sociopat vor fi răsplătiți dramatic.

Pe 15 iulie 1997, Andrew Cunanan l-a împușcat pe legenda modei Gianni Versace în afara casei sale din Miami, Florida. El era deja pe lista celor mai căutați ai FBI la acea vreme, după ce a comis alte patru crime în toată țara în drum spre Florida.

După investigații ample, un motiv clar nu a fost niciodată găsit complet, permițând lui Murphy și scriitorilor săi să se scufunde adânc în trecutul lui Cunanan cu puțină licență creativă. Știm că Cunanan a fost un cameleon și un escroc. Își schimba în mod regulat aspectul și spunea oamenilor povești elaborate despre trecutul și profesiile sale.

American Crime Story serial tv
American Crime Story serial tv

Murphy îl surprinde ca pe cineva obsedat de imagine, dar gol în interior și îl pune în contrast cu un designer care a creat imagini din sufletul său. „Asasinatul” este cel mai ambițios atunci când face aceste paralele cu privire la puterea reputației și a imaginii. Andrew spune în episodul șase: „Pentru mine să mi se spună că nu este ca și cum mi se spune că nu exist”.

Poate că vorbește despre succesul liniei de modă de familie, dar Donatella Versace îi face practic ecou lui Andrew în episodul următor, când afirmă: „Trebuie să se vorbească despre noi sau nu suntem nimic”.

American Crime Story serial tv

American Crime Story (2015)