Band of Brothers (2001)

hbomax
Online

9.4

Band of Brothers este o mini-serie din 2001, difuzată inițial pe HBO în zece episoade de o oră. Urmărește oamenii de la Easy Company, regimentul 506 al Diviziei 101 Aeropurtate americane.

Începând cu pregătirea lor din 1942 până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, urmează aceeași unitate prin Ziua Z, bătălia de la Carentan, Operațiunea Market Garden, Bătălia Bulge, descoperirea lagărelor de concentrare, capturarea lagărelor lui Hitler.

Cuibul Vulturului și în sfârșit sfârșitul războiului. Band of Brothers este aproape universal apreciată pentru recrearea (adesea, dureros) exactă a războiului și pentru examinarea relațiilor dintre soldați într-o unitate de elită, formată din voluntari. Aproape fiecare parte a seriei este perfectă, iar actorii seamănă foarte mult cu bărbații pe care îi portretizează.

 Band of Brothers (2001) - Serial TV
Band of Brothers (2001) – Serial TV

Unele dintre personajele principale ale seriei sunt maiorul Dick Winters (Damian Lewis), liderul de neclintit, Carwood Lipton (Donnie Wahlberg), care intervine pentru a menține unitatea împreună în timpul Bătăliei Bulge și căpitanul Lewis Nixon (Ron Livingston). ), ofițerul de informații sardonic și alcoolic.

Acum are o pagină de caractere pentru personajele sale. Deoarece Band of Brothers se bazează în mare parte pe amintiri istorice și personale ale acestor soldați, aproape toate trofeele de mai jos sunt automat un exemplu de Adevăr în Televiziune.

O versiune Pacific Front a acestui serial, numită Pacificul a avut premiera în martie 2010. Miniseria germană din 2013 Unsere Mütter, unsere Väter este similară, concentrându-se pe Frontul de Est, pe lângă viața civilă din timpul războiului din Berlin și rezistența din Polonia

. Și Apple TV+ creează o miniserie bazată pe Eighth Air Force, numită Masters of the Air.

Band of Brothers (2001) - Serial TV

Band of Brothers (2001)