Batman: The Animated Series (1992)

9.0

Batman: The Animated Series (sau Batman: TAS), care a fost difuzat inițial în blocul Fox Kids din 1992 până în 1995, este unul dintre cele mai populare și inovatoare seriale din Western Animation.

Spre sfârșit, i s-a dat un Retool minor în The Adventures of Batman & Robin, care l-a promovat pe ultimul erou din rol recurent la star obișnuit.

O reînnoire mai vizibilă a avut loc în 1997, când un Channel Hop și un ordin de neanulare au dus la The New Batman Adventures de la The WB (cunoscut și sub numele de Batman: Gotham Knights). Acest reinstrument a simplificat design-urile personajelor pentru a se potrivi mai bine cu cele din Superman: The Animated Series (cu care a fost difuzat alături de The New Batman/Superman Adventures), permițând inevitabilele încrucișări ale familiei de lilieci. După cum sugerează și titlul, seria este o adaptare animată a aventurilor popularului personaj de benzi desenate Batman.

Batman: The Animated Series (1992) - Serial TV
Batman: The Animated Series (1992) – Serial TV

Batman: The Animated Series

A atras foarte mult din epoca Denny O’Neil/Neal Adams din anii 70 și din filmele live-action regizate de Tim Burton (deși unele dintre bagajele acestuia din urmă, cum ar fi versiunea mutantă a Penguinului, le-au cauzat unele probleme).

Aspectul adesea minimalist al spectacolului a fost în mare măsură influențat de desenele animate teatrale cu Superman din anii 1940, cu desene de personaje asemănătoare cu cele ale lui Jack Kirby, Chester Gould și Alex Toth.

Produsul rezultat, revoluționar pentru vremea sa, a fost numit „dark deco”; a fost, de asemenea, rezultatul ordinului permanent al coproducătorului Eric Radomski către animatori ca toate fundalul să fie desenat cu culori deschise pe hârtie neagră (în loc de culori închise pe hârtie albă, așa cum este standardul industriei) pentru a se asigura că opera de artă rămâne la fel de întunecată. pe cat posibil.

Producătorul-șef Bruce Timm – care și-a asumat și alte roluri – și-a transferat stilul de design în alte spectacole, făcând astfel din Batman:

The Animated Series prima intrare în canonul realizat pe deplin cunoscut sub numele de DC Animated Universe.

Batman: The Animated Series (1992) - Serial TV

Batman: The Animated Series (1992)