BoJack Horseman (2014)

Netflix
Online

8.8

BoJack Horseman este un serial animat de comedie-dramă neagră creat de Raphael Bob-Waksberg pentru Netflix ca primul program animat original al serviciului.

Serialul a avut premiera pe 22 august 2014 și are în rolurile principale o distribuție de ansamblu care îi include pe Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins și Aaron Paul. Situat într-o lume… în care Animalele haioase coexistă cu oamenii, titularul BoJack Horseman (Arnett) a fost anterior vedeta unui sitcom popular din anii ’90 numit Horsin’ Around.

Acum, un actor eliberat, BoJack locuiește în luxoasa sa casă din Hollywoo (sic) cu colegul său de cameră leneș, Todd Chavez (Paul), înecându-și viața goală de celebritate din lista D și alte probleme într-un cocktail de droguri și băutură. Înfruntându-se cu agentul și prietena lui, prințesa Carolyn (Sedaris), BoJack este împins să-și termine memoriile pentru a-l ajuta să găsească orice lucrare de actorie.

BoJack Horseman (2014) - Serial TV
BoJack Horseman (2014) – Serial TV

Incapabil să scrie, dar disperat să redevină celebru, BoJack se întâlnește cu scriitoarea fantomă Diane Nguyen (Brie), pe care editura sa a angajat-o din nerăbdare. Pe măsură ce BoJack începe să se deschidă și să o cunoască, el nu numai că începe să înfrunte realitatea fără „ajutorul” drogurilor și băuturii, dar ajunge și să o cunoască pe Diane la fel de mult pe cât îl cunoaște ea pe el.

Situația luată în considerare devine complicată pe măsură ce BoJack începe să-și dorească să se întâlnească cu Diane, în ciuda faptului că se întâlnește cu „cea mai bună prietenă” și omologul mai fericit al lui BoJack (autoproclamat), Mr. Peanutbutter (Tompkins). În cele din urmă, toți cinci se trezesc să se împace cu defectele lor personale și cu demonii interiori, atât în ​​privat, cât și în public.

BoJack Horseman (2014) - Serial TV
BoJack Horseman (2014) – Serial TV

Serialul începe urmând ceea ce aparent este un format tipic de sitcom pentru a spune povești mai dramatice decât a fost tipic pentru gen. A spart modelul contemporanilor săi, schimbând o abundență de valoare șoc, fotografii cu celebrități și tăieturi frecvente pentru umor bazat pe personaje, glume recurente și descrieri neclintite ale problemelor sociopolitice importante, inclusiv boli mintale, dependență, prejudecăți și sexualitate.

Al șaselea și ultimul sezon a fost difuzat în două părți, una în octombrie 2019 și cealaltă în ianuarie 2020.

BoJack Horseman (2014) - Serial TV

BoJack Horseman (2014)