Daredevil (2015)

8.6

Netflix
Online

Pentru mulți fani TV, nu logo-ul Marvel va fi cel care atrage, ci participarea lui Drew Goddard, unul dintre cei mai buni creatori de televiziune din ultimele două decenii, așa cum demonstrează munca sa la „Buffy the Vampire Slayer”, „ Înger”, și „PIERDUT”.

Fanii îndrăgostiți ai acelor emisiuni trebuie doar să știe că el a scris „Conversations with Dead People” și „The Man from Tallahassee” pentru a-l pune în versiunea de scriitor TV a lui Mt. Rushmore. Goddard a scris primele două episoade din „Daredevil” și apoi a trebuit să plece pentru a lucra la „Sinister Six”, dar a turnat fundația pentru spectacol și apoi i-a transmis-o lui Steven S. DeKnight, un coleg absolvent al versului Whedon și scriitor apreciat din „Buffy”, „Angel” și „Dollhouse”, precum și creatorul seriei „Spartacus” de pe Starz. Aceștia sunt creatori TV talentați și arată pedigree chiar din scenele de deschidere.

Daredevil (2015) - Serial TV
Daredevil (2015) – Serial TV

La fel ca Bruce Wayne, Matt Murdock (Charlie Cox) este doar un bărbat care a transformat tragedia în ceva care îl împinge să fie mai bun decât omul obișnuit. Nu există eroi sau răufăcători superputeri în „Daredevil” – doar bărbați mai conduși către extremele polare ale binelui sau răului decât oricine cunoști.

Murdock a fost orbit de un accident de mașină când era copil, ceea ce i-a îmbunătățit celelalte simțuri, permițându-i să „vadă” lumea din jurul său într-un mod în care majoritatea oamenilor nu o pot. El poate auzi bătăile crescute ale inimii, poate mirosi anumite colonii pe hol pentru a ști că cineva vine etc.

Murdock a devenit și avocat, deschizând un mic cabinet cu prietenul Foggy Nelson (Elden Henson). El îi apără pe cei nevoiași în timpul zilei și le servește drept vigilent noaptea, îmbrăcat în negru, făcând dreptate prin ruperea oaselor. În premieră, Murdock și Nelson primesc un caz unic din povestea lui Karen Page (Deborah Ann Woll din „True Blood”), o femeie găsită plină de sânge lângă un bărbat mort, care își mărturisește nevinovăția.

Daredevil (2015) - Serial TV
Daredevil (2015) – Serial TV

A ieșit cu un tip, a băut un pahar și următorul lucru pe care și-l amintește este că a fost arestată. Ce s-a întâmplat? Se pare că Page lucra la o mare corporație și a descoperit câteva, să spunem, nepotriviri în contabilitate. Povestea ei îi leagă pe Murdock și Nelson de întreprinderile criminale ale singurului Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio), un bărbat al cărui nume nici măcar nu are voie să fie rostit de subalternii săi și pe care fanii Marvel îl vor cunoaște mai bine drept Kingpin.

Ea se încrucișează și cu un jurnalist de investigație interpretat de marele Vondie Curtis-Hall, care recunoaște că Page nu înțelege pe deplin lumea periculoasă în care calcă acum.

Daredevil (2015) - Serial TV

Daredevil (2015)