Deadwood (2004)

hbomax
Online

8.6

Deadwood este un serial de ficțiune istorică creat de David Milch și produs de HBO și Paramount Television, primul deținând drepturi americane prin Warner Bros., iar cel din urmă deținând drepturi internaționale.


Serialul are loc în timpul goanei aurului din anii 1870 a dealurilor negre din Dakota de Sud, concentrându-se pe orașul în plină expansiune Deadwood. Se ocupă de multe evenimente și personaje istorice, dar necesită și o licență artistică considerabilă. Spectacolul a prezentat o distribuție mare de ansamblu, toți încercând să supraviețuiască la frontiera tăioasă.

Unii sunt interesați să își stabilească o nouă viață, alții încearcă să scape de trecutul lor, dar toți au fost ademeniți de promisiunea unei noi bogății. În curând, puteri mai mari se îndreaptă asupra orașului, inclusiv guvernul american și o companie minieră condusă de George Hearst.

Deadwood (2004) serial tv
Deadwood (2004) serial tv

Apare un conflict între coloniștii inițiali și noii veniți cu privire la soarta aurului (și, prin urmare, a orașului), tensiunea dinamică creată de jucătorii mici care încearcă să reziste forțelor care invadează civilizația conduce o mare parte a complotului. Spectacolul a fost apreciat de critici și moderat popular.

Dincolo de publicul său, a câștigat notorietate și pentru utilizarea fără precedent a limbajului profan, cea mai mare parte anacronic. Aceasta a fost o alegere intenționată a scriitorilor, care și-au dorit ca serialul să fie în mod corespunzător Darker și Edgier. Deadwood a avut premiera pe 21 martie 2004 și s-a încheiat după 36 de episoade pe 27 august 2006.

Serialul a fost încheiat ulterior cu un film mult așteptat (care în mod ciudat nu a implicat Studiourile CBS, succesorul Paramount Television), plasat la 10 ani după episodul final, care a avut premiera pe HBO pe 31 mai 2019.

Deadwood (2004) serial tv

Deadwood (2004)