Dexter (2006)

hbomax
Online

8.7

Crearea, asamblarea, integrarea, afirmarea și menținerea unei personalități este o rutină pentru majoritatea dintre noi, dar nu se poate nega că este o muncă grea. Unii dintre noi trebuie să o facă de la zero în fiecare zi.

Asta este atât de înfricoșător de magnific în secvența de credit de deschidere pentru „Dexter” de la Showtime. Acesta arată un bărbat care se adună împreună (piesă cu piesă, prim-plan cu prim-plan) în cursul punerii în aplicare a ritualurilor sale de dimineață. Da, există o mulțime de gemete jucăușe despre cuțite, carne și sânge.

Dexter este un ucigaș în serie – deși unul care încearcă să-și folosească instinctele de control pentru a-și menține obiceiul controlabil, în anumite limite etice, chiar dacă se străduiește în criminalistică pentru omuciderea din Miami. (Desigur, este un expert în stropi de sânge.)

Dexter (2006) - Serial TV
Dexter (2006) – Serial TV

Îi recunoaștem riturile zilnice ca pe lucruri pe care le facem cu toții în fiecare zi, dar ele sunt redate în culori atât de stralucitoare (Miami!) și macro-prim-planuri, încât ni se par grotesce și purificate, ultraspecifice și abstract universale. în același timp, ca și Pop Art.

Chiar și părțile dezordonate arată ca expresionismul abstract (ca stropii de sânge pe care Dexter le atârnă ca artă deasupra biroului său la serviciu), din colecția lui Dexter Morgan. Cea mai apreciată colecție a sa constă, însă, în lamele de sânge ale victimelor sale, pe care le păstrează ordonat și discret arhivate într-o cutie din interiorul aparatului de aer condiționat.

Dexter (2006) - Serial TV
Dexter (2006) – Serial TV

Galeria de credite este însoțită de muzică plină de șocherie/amenințătoare, care este atât latină picant în aromă, cât și înfiorătoare gotică ca sensibilitate. Un sunet de chitară/kalimba/clavicord. Coarnele sassy/sinistre punctează melodia batjocoritoare cu bâlâituri, chicoteli și mârâituri.

Este ca și tema „Familiei Addams” interpretată de o trupă mexicană de muzicieni cu scheleți maché din Ziua Morților. Care sunt, fără îndoială, imigranți cubanezi.

Dexter (2006) - Serial TV

Dexter (2006)