Fargo (2014)

8.9

hbomax
Online

Fargo este un serial criminal FX din 2014, bazat pe filmul The Coen Brothers cu același nume. De asemenea, se inspiră din întreaga lor bibliotecă de lucrări, în timp ce frații înșiși își iau rolul de producători executivi alături de creatorul emisiunii și scriitorul principal Noah Hawley.

Concepută inițial ca o mini-serie, aclamația primului sezon al serialului a dus la reînnoirea și evoluția sa într-o antologie bazată pe criminalitatea din Vestul Mijlociu înzăpezit.

Fiecare sezon se concentrează pe un nou set de personaje și intriga, dar toate există în același univers, unele personaje care apar în mai multe sezoane.

Fargo (2014) - Serial TV
Fargo (2014) – Serial TV

Sezonul unu

Este plasat în 2006 și urmărește vânzătorul de asigurări Lester Nygaard (Martin Freeman) și călătoria sa în întuneric din cauza mașinațiunilor umbroase vagabondului Lorne Malvo (Billy Bob Thornton). Molly Solverson (Allison Tolman) și ofițerul Gus Grimly (Colin Hanks) se alătură forțelor de investigație pentru a-i doborî pe cei doi criminali.

Sezonul doi

Are loc în 1979. Îl urmărește pe tatăl lui Molly, poliția de stat din Minnesota Lou Solverson (Patrick Wilson), în timp ce acesta se străduiește să investigheze o serie de crime în urma unui război între bande dintre familia criminală locală Gerhart și invadatorul orașului Kansas. gloată. Învăluiți în vărsarea de sânge sunt un cuplu local: Peggy Blumquist (Kirsten Dunst) egocentrică și soțul ei modal Ed (Jesse Plemons).

Sezonul trei

Incepe în 2010. Se concentrează în primul rând pe o ceartă între magnatul de parcări Emmit Stussy (Ewan McGregor) și geamănul său învins Ray (tot McGregor). Violența rezultată atrage atenția șefului de poliție tehnofob Eden Valley, Gloria Burgle (Carrie Coon), precum și a misteriosului lord al crimei V.M. Varga (David Thewlis).

Sezonul patru

Transportă lucrurile înapoi în Kansas City, 1950, unde gangsterul negru Loy Cannon (Chris Rock) provoacă filiala locală a Mafiei și tânărul ei prinț Josto Fadda (Jason Schwartzman).

Prinse la mijloc sunt tânăra minune Ethelrida Pearl Smutney (E’myri Crutchfield) și excentrica asistentă din Minnesota, Oraetta Mayflower (Jessie Buckley).

Fargo (2014) - Serial TV

Fargo (2014)