Firefly (2002)

9.0

Firefly este un Western Space Fiction care a rulat pe FOX Network în sezonul 2002-03.

A fost anulat după ce au fost produse 14 episoade, dintre care trei nu au fost difuzate decât după anularea emisiunii. Anularea sa rapidă a contribuit la nașterea efectului Firefly.

Un set de DVD-uri a fost lansat în decembrie 2003 și s-a vândut rapid de atunci. În viitor, omenirea s-a răspândit peste stele, teraformând planete pentru colonizare și creând o nouă frontieră care amintește de vechiul Vest Sălbatic.

Firefly 2002 - Serial
Firefly 2002 – Serial

Puterea dominantă în acest timp este Alianța monolitică, a cărei strângere de fier asupra „versului s-a strâns după o rebeliune eșuată a unui grup cunoscut sub numele de „Independenți” sau „Browncoats” (acesta din urmă devenind demonimul fandom-ului francizei). Malcolm Reynolds este un fost Browncoat, care acum căpitan un vagabond degradat numit Serenity.

Lucrând ca un om amoral, încearcă să-și câștige o viață pentru el și echipajul său departe de accesul Alianței. Cu toate acestea, lucrurile se schimbă atunci când, din neatenție, lasă un secret al Alianței să urce la bordul navei sale: un Mysterious Waif care a fost supus unor experimente îngrozitoare cu scopul de a o transforma într-o armă vie.

Spectacolul a fost creat de Joss Whedon și Tim Minear (Mutant Enemy Productions), și a combinat concepte științifico-fantastice (călătorii interplanetare, nave spațiale, teraformare) cu un decor occidental (colonii agricole sărace în care oamenii călăresc cai, crescătorie de vite, argou de cowboy).

Universul Firefly nu conține ființe simțitoare non-umane și, de fapt, nicio viață care nu este bazată pe Pământ.

Firefly 2002 - Serial

Firefly (2002)