From the Earth to the Moon (1998)

hbomax
Online

8.6

De la Pământ la Lună” este o miniserie HBO din 1998, în douăsprezece părți, care detaliază programul Apollo din anii 1960 și începutul anilor 70.

Bazat pe cartea A Man on the Moon de Andrew Chaikin, a fost co-produs de Ron Howard, Brian Grazer, Tom Hanks și Michael Bostick (Hanks prezintă și toate episoadele, cu excepția finalului).

Spectacolul rămâne mai fidel evenimentelor reale decât majoritatea docudramelor sau ficțiunilor istorice, făcându-l mai mult sau mai puțin un documentar compus din reconstituiri.

From the Earth to the Moon (1998) - Serial
From the Earth to the Moon (1998) – Serial

Descriere

Partea 1: Putem face asta? începe cu vestea că sovieticii au aruncat primul om în spațiu, ceea ce l-a determinat pe Kennedy să provoace NASA (și guvernul SUA în general) să se angajeze în scopul de a pune un om pe Lună înainte de sfârșitul anilor 1960.

Acoperă în linii mari misiunile Mercur și Gemeni care au servit ca pregătire pentru misiunile Apollo. Acest episod trece doar peste Mercur, deoarece The Right Stuff a acoperit pe larg aceste misiuni.

Partea 2: Apollo One descrie tragicul incendiu Apollo 1 și investigația care a urmat, care aproape a încheiat proiectul.

Partea 3: We Have Cleared the Tower descrie zborul lui Apollo 7, prima misiune Apollo cu echipaj, din punctul de vedere al unei echipe de film documentar care realizează un film despre asta.

Partea 4: 1968. Zborul lui Apollo 8; primul care a părăsit orbita Pământului și a înconjurat luna, pe fundalul tulburărilor civile din SUA și din lume.

Partea 5: Păianjen descrie dezvoltarea Modulului Lunar și zborurile sale de testare cu Apollo 9 și 10.

Partea 6: Mare Tranquilitatis. Zborul lui Apollo 11, ducând la primii pași ai omului pe Lună.

Partea 7: Asta este tot ce există. Zborul lui Apollo 12, concentrându-se pe camaraderia echipajului său.

Partea 8: Întrerupem acest program. Accidentul Apollo 13. Deoarece Tom Hanks a apărut deja într-un film despre partea astronauților și a echipajului de la sol a poveștii, acest episod s-a concentrat pe acoperirea de știri a zborului.

Partea 9: Pentru mile și mile. Îl urmărește pe Alan Shepard, de la blocat după primul său zbor de 15 minute cu Mercur din cauza unei probleme la urechea internă care i-a provocat vertij, până la revenirea la statutul de zbor și zborul lui Apollo 14.

Partea 10: Galileo a avut dreptate. Pregătirea astronauților pentru a lucra ca geologi și zborul lui Apollo 15.

Partea 11: Clubul soțiilor originale urmărește misiunea Apollo 16, din perspectiva vieții unora dintre soțiile astronauților și a necazurilor pe care le au.

Partea 12: Le Voyage Dans La Lune. Tom Hanks joacă rolul asistentului regizorului Georges Méliès, în timp ce își realizează filmul revoluționar din 1902, plasat împotriva zborului Apollo 17, ultima misiune Apollo.

Unii dintre actori își portretizează și personajele, la 30 de ani după zborurile Apollo, reflectând asupra programului și a ceea ce a realizat acesta.

(Deoarece Hanks are un rol proeminent în acest episod, el nu îl introduce – completează Blythe Danner.) În 2019, pentru comemorarea a 50 de ani de la Apollo 11, seria a primit o remasterizare cu efecte speciale actualizate.

From the Earth to the Moon (1998) - Serial

From the Earth to the Moon (1998)