Gravity Falls (2012)

Online

8.9

Gravity Falls este un serial animat original Disney Channel creat de Alex Hirsch și produs de Rob Renzetti. Primul episod a fost difuzat pe 15 iunie 2012 ca o „anteprimare”, deși serialul a avut premiera oficială până pe 29 iunie 2012.

Pentru o întreagă vacanță de vară, gemenii Dipper (Jason Ritter) și Mabel Pines (Kristen Schaal) sunt trimiși să-și viziteze unchiul străbun Stan (Hirsch) în orașul din vale Gravity Falls, Oregon, unde deține Mystery Shack, un turist. capcană care funcționează ca „cel mai bizar muzeu din lume”.

Situația lui Dipper și Mabel se înrăutățește (sau mai bine zis, se îmbunătățește) când Dipper găsește o carte misterioasă, pe coperta purtând un însemn al unei mâini cu șase degete marcat cu numărul „3”.

Gravity Falls (2012) - Serial TV
Gravity Falls (2012) – Serial TV

Descriere

La deschidere, el descoperă că este o Carte Mare Mare a Totului, explicând numeroasele ființe ciudate, evenimentele trecute și chiar mușamalizările federale care există în acest oraș al secretului.

Astfel încep aventurile lui Dipper și Mabel în timp ce aceștia interacționează cu lumea supranaturală care îi înconjoară, tot în timp ce urmăresc un arc de mit în care Dipper încearcă să-l găsească pe autorul misterios al jurnalului.

După finalul sezonului 1, seria a intrat într-o pauză de un an. Câteva mini-serii de scurtmetraje au fost lansate în pauză pentru a-i mulțumi pe fani. Sezonul 2 a avut premiera pe 1 august 2014, la un an după sezonul 1.

Serialul a fost rebrandat ca un serial original Disney XD, episoadele fiind difuzate mai întâi pe acea rețea, înainte de a fi difuzate ulterior pe Disney Channel. În noiembrie 2015, Alex Hirsch a anunțat că sezonul 2 va fi ultimul sezon, iar Marea Finală va fi difuzată pe 15 februarie 2016, ca o specială de o oră.

De atunci, Hirsch a declarat că rămâne deschis ideii de a continua seria cu episoade suplimentare sau speciale și a livrat cu cartea ficționalizată Gravity Falls: Journal 3 și antologia de benzi desenate Gravity Falls: Lost Legends.

Gravity Falls (2012) - Serial TV

Gravity Falls (2012)