House (2004)

8.8

Descriere

Aproape întotdeauna am dreptate în cele din urmă”.
— Dr. Gregory House

House (cunoscută și sub numele de House, M.D.) este o dramă medicală care a fost difuzată pe FOX din 2004 până în 2012.

Creată de David Shore, se concentrează în jurul Dr. Gregory House, un diagnosticist genial și Deadpan Snarker la Princeton-Plainsboro Teaching Hospital. House suferă de dureri cronice la piciorul drept. El face față cu ajutorul unui baston și luând o mulțime de pastile Vicodin.

House este interesat doar de cazuri medicale neobișnuite și, deși este abraziv din punct de vedere social, profesional și personal, este atât de bun la diagnosticarea pacienților încât decanul de Medicină, dr. Lisa Cuddy, îi permite să continue.

Prietenul lui cel mai bun (și, într-adevăr, singurul adevărat) este Dr. James Wilson, șeful departamentului de Oncologie (Cancer). Fiind un omagiu modern adus lui Sherlock Holmes, House și Wilson corespund lui Holmes și, respectiv, Watson.

House M.D. serial
House M.D. serial

Fiecare episod este o procedură medicală. Un pacient suferă de simptome inexplicabile, potențial mortale, care se agravează dramatic. House începe cazul organizând o sesiune de brainstorming cu echipa sa de medici: Eric Foreman, Allison Cameron și Robert Chase.

Ei vin cu posibile cauze, în timp ce House face observații șmechere și își batjocorește sugestiile. Ei diagnostichează incorect boala pentru cea mai mare parte a episodului, supunând pacientul la o mare varietate de teste care pot fi sau nu solide din punct de vedere etic.

În cele din urmă, adevărata problemă este găsită prin intermediul „Eureka!” Moment. Soluțiile nu sunt întotdeauna de la House însuși și variază de la banal la excepțional de rare, iar rezultatul final pentru pacient poate fi oriunde între o recuperare ușoară completă și o condamnare la moarte.

Dezvoltarea caracterului și interacțiunile personale ale lui House, echipei sale, Wilson și Cuddy este celălalt element major al spectacolului.

House M.D. serial

House (2004)