House of Cards (2013)

Netflix
Online

8.7

House of Cards este remake-ul american al seriei britanice cu același nume. Dezvoltat și produs de Beau Willimon și a avut premiera în februarie 2013, acesta marchează primul pas în următoarea etapă a programării originale a Netflix.

După o campanie electorală reușită, Partidul Democrat este adus înapoi la Casa Albă, cu un ajutor semnificativ din partea majorității casei Francis „Frank” Underwood (Kevin Spacey). Cu toate acestea, deși președintele ales Garrett Walker (Michel Gill) promisese să-l numească pe Underwood ca secretar de stat în timpul campaniei, el renunță, având nevoie în mod evident de Underwood mai mult ca bici de partid în Camera Reprezentanților.

Insult de duplicitate și supărat că nu a reușit să vadă nici măcar trădarea venind, Frank renunță în privat la orice loialitate față de președinte sau de partid. Ajutat de o mulțime de aliați, inclusiv de soția sa Claire (Robin Wright); șeful său de personal Doug Stamper (Michael Kelly); Tânăra Reporter Intrepid Zoe Barnes (Kate Mara); și o mulțime de alți pioni involuntari, Frank începe un joc de șah de o importanță politică imensă.

House of Cards
House of Cards

Răzbunându-se pe cei care i-au greșit, Underwood se poziționează și el însuși pentru a obține mai multă putere decât plănuise vreodată.

Serialul s-a încheiat după sezonul 6, în urma acuzațiilor de prădare sexuală ale lui Kevin Spacey, Netflix explorând mai multe idei spin-off. Producția emisiunii a fost suspendată până la o nouă ordine pe 31 octombrie 2017, la doar o zi după ce Netflix a anunțat încheierea emisiunii.

Spacey a fost concediat oficial pe 3 noiembrie 2017, Netflix scurtând sezonul la 8 episoade și reluând producția cu Robin Wright ca lider.

House of Cards

House of Cards (2013)