How I Met Your Mother (2005–2014)

8.4

În timp ce reboot-ul „Lizzie McGuire” nu a trecut niciodată de stadiul pilot, Hilary Duff titrează oricum ultima nostalgie din anii ’00, în rolul lui Sophie, protagonista noului serial Hulu „How I Met Your Father”, „sequelul” inversat de gen. la „Cum am cunoscut-o pe mama ta”.

Acum, „sequel” este între ghilimele aici, deoarece notele de presă indică că acesta este nomenclatura preferată și mă străduiesc să le respect dorințele, chiar și atunci când, ca în acest caz particular, nu le înțeleg. Există doar cele mai slabe legături cu seria originală, pe care nu o voi specifica, deoarece notele de presă menționate mai sus au cerut criticilor să nu dea acest „spoiler”.

Totuși, cu excepția cazului în care există o legătură mai profundă cu seria originală care urmează să fie dezvăluită, „How I Met Your Father” este o continuare a „How I Met Your Mother”, așa cum 2022 este o continuare a anului 2005 – vine mai târziu în ordine cronologică și asta este doar despre asta.

How I Met Your Mother serial
How I Met Your Mother serial

Regizat de remarcabil de prolific Pamela Fryman, care a condus 196 de episoade din „How I Met Your Mother”, noua iterație arată rolul la un nivel superficial.

Cu toate acestea, pentru a vorbi despre conținutul real al emisiunii, sau cel puțin despre primele patru episoade puse la dispoziție pentru revizuire, termenul cel mai potrivit este poate nu continuarea sau chiar repornirea, ci regurgitarea.

După cum se dovedește, schimbarea genului într-o poveste ca aceasta nu schimbă prea mult jocul, având în vedere că întâlnirile în orașul modern New York sunt foarte tare, indiferent de gen sau orientare sexuală. Echivalențele de distribuție sunt la un raport aproape de unu la unu, iar pilotul în special urmează formula originalului mai mult decât puțin prea îndeaproape pentru binele său.

Showrunnerii Isaac Aptaker și Elizabeth Berger scot cele mai problematice elemente ale pilotului original al lui Carter Bays și Craig Thomas, fără să găsească ceva substanțial care să le înlocuiască. În loc de glume rasiste despre femei pe jumătate asiatice, nu există glume.

Aici, în prăpastia căscată dintre identificarea problemei și găsirea efectivă a unei soluții, se află în primul rând „Cum l-am cunoscut pe tatăl tău”. Nu este, într-un fel, nimic fundamental în neregulă cu spectacolul, dar nici nu este nimic în regulă. Este doar un mare nimic.

How I Met Your Mother serial
How I Met Your Mother serial

Acest punct mai amplu este poate cel mai succint ilustrat de narațiunea cadrului din 2050, care, păstrând tendința, nu face nimic. De fapt, o mică corecție – spectacolul o are pe Kim Cattrall interpretând-o pe Sophie mai în vârstă, ceea ce contează foarte mult.

În cazul în care „How I Met Your Mother” îl avea pe mai în vârstă pe Ted, adresându-se celor doi copii ai săi în cadru, „How I Met Your Father” ne arată doar Cattrall, rătăcind printr-un apartament destul de generic cu un pahar de Chardonnay în mână, FaceTiming un fiule pe care nu-l vedem.

Nici măcar carisma lui Cattrall nu poate învinge inerția și planeitatea configurației, care pare să existe dintr-un singur motiv: întrucât unele dintre potențialele interese amoroase ale lui Sophie sunt bărbați de culoare, spectacolul dorește în mod clar să mențină misterul identității tatălui. pe cat posibil.

Este lăudabil faptul că această nouă iterație își propune să fie mai puțin agresivă decât cea originală, dar nu este nevoie să se simtă ca și cum ar fi în detrimentul povestirii – aceste două lucruri cu siguranță nu se exclud reciproc și nu ar trebui să se simtă ca atare.

How I Met Your Mother serial

How I Met Your Mother (2005–2014)