Mindhunter (2017)

Netflix
Online

8.6

Al doilea sezon mult așteptat din „Mindhunter” de David Fincher afirmă programul drept cea mai puternică dramă Netflix. Chiar mai ambițios și mai fascinant decât primul sezon, această tranșă de nouă episoade se referă la ceva pe care programele criminale rareori încearcă să surprindă: faptul că nu putem ști niciodată exact fiecare detaliu și motiv.

Dacă primul sezon a fost despre o echipă de oameni care încearcă să găsească o modalitate mai bună de a profila criminalii, al doilea este despre cât de mult va rămâne întotdeauna necunoscut. Fincher și scriitorii săi filtrează în mod foarte intenționat partea ficțională a poveștii lor prin cazuri cu variabile care rămân divizoare până în prezent, în special cel al crimelor copiilor din Atlanta, pentru care Wayne Williams a fost condamnat, dar mulți consideră nerezolvate în întregime.

Dacă sezonul unu a fost despre încercarea de a ajunge mai aproape de certitudine, sezonul doi este despre adevărul că îndoiala va rămâne întotdeauna. Îndoială că criminalul nu a scăpat; îndoială că ne putem cunoaște cu adevărat partenerii sau copiii; îndoială că oricine poate fi vreodată sigur de mărimea decalajului dintre noi și partea întunecată.

Mindhunter (2017) - Serial TV
Mindhunter (2017) – Serial TV

Sezonul începe imediat după sfârșitul sezonului unu cu Holden Ford (Jonathan Groff) zguduit după atacul de panică pe care l-a avut după ce l-a vizitat pe Edmund Kemper. El se reunește rapid după ce a aflat că Unitatea de Științe Comportamentale pe care o conduce cu Bill Tench (Holt McCallany) și Wendy Carr (Anna Torv) are un nou aliat într-o poziție de putere, Ted Gunn (Michael Cerveris).

Având mai multă libertate de a-și face munca, unitatea se aruncă înapoi în intervievarea ucigașilor în serie într-un efort de a le descoperi motivele și patologiile. Deschiderea sezonului se concentrează mult pe ritual, mai ales că Tench este chemat să-l investigheze pe BTK Killer (pe care îl vedem și mai mult în secvențele de prolog ca sezonul trecut).

Mindhunter (2017) - Serial TV
Mindhunter (2017) – Serial TV

De ce ucigașii iau suveniruri? De ce se întorc la locul crimei? De ce scriu scrisori și își dau nume? Și de ce unele victime devin ucigași? Episoadele timpurii includ interviuri cu oameni precum Tex Watson, care a ucis la ordinul lui Manson, și Elmer Wayne Henley, care a fost aproape o victimă a lui Dean Corll înainte de a deveni iubitul său și de a-și procura victime.

Cum profilezi acești bărbați care au fost mai mult convinși să devină ucigași în serie decât să se potrivească modelului Ford de sadism sexual?


Mindhunter (2017) - Serial TV

Mindhunter (2017)