Mr. Robot (2015)

Netflix
Online

8.6

Malek îl interpretează pe Elliot, un programator geniu care lucrează pentru una dintre cele mai mari corporații din lume, o companie pe care o urăște din toate punctele de vedere morale și pe care speră în secret că o poate distruge din interior.

Își folosește abilitățile de hacking pentru a-i ajuta în secret pe cei din jur, fără ca ei să știe, cum ar fi investigarea bărbatului suspect care se întâlnește acum cu psihiatru (Gloria Reuben).

În scena de deschidere, el dă jos un pornograf infantil, își pune hanoracul și dispare din nou în mulțime. El nu vrea atenție. El nu poate gestiona atenția. Este aproape ca și cum lumina îl rănește puțin sau scoate la suprafață trauma din copilăria lui abuzivă, anxietatea socială generală sau dependența de droguri.

Mr. Robot (2015) - serial Tv
Mr. Robot (2015) – serial Tv

Elliot povestește ceea ce ar putea fi o majoritate dintre cei doi „Dl. Robot” pe care le-am văzut și, deși uneori se poate simți puțin exagerat aici, le permite lui Esmail și Malek să definească cu adevărat personajul într-un mod care ajută la separarea „Mr. Robot” de la TV prin cablu generic de bază.

Viața lui Elliot se schimbă atunci când este contactat de liderul unui grup de hackeri (Christian Slater) cunoscut sub numele de Mr. Robot. Mulți oameni au criticat la un moment dat împotriva Americii corporative, dar ce se întâmplă dacă ți s-ar oferi literalmente calea de a o distruge? Domnul Robot vrea să dea jos TOT.

Vorbim despre mișcări precum eliminarea tuturor datoriilor. Imaginați-vă dacă toate cardurile de credit, creditele ipotecare, împrumuturile pentru studenți, etc. tocmai ar dispărea? Cum s-ar schimba lumea? Și totuși „Dl. Robot” este, de asemenea, despre dificultatea de a fi în acel mijloc, blocat între două entități posibil malefice – una corporativă, alta hotărât că nu.

Există o energie care creează dependență în „Mr. Robot” în primele două episoade, în timp ce trece de la sala de ședințe la laboratorul subteran de computere la apartamentul lui Elliot și așa mai departe.

Mr. Robot (2015) - serial Tv
Mr. Robot (2015) – serial Tv

Realizarea filmului de aici este atât de vibrantă, dar onestitatea emoțională a lui Malek nu permite niciodată stilului să copleșească substanța. Ceea ce este cel mai remarcabil este că „Dl. Robot” este mult mai complex decât ar fi putut fi în mâini mai puțin talentate.

Este nevoie de un concept relativ previzibil, cum ar fi distrugerea corporațiilor malefice cu tehnologia modernă și surprinde complexitatea morală și umană care ar fi încă cuprinsă într-o astfel de lume. Oamenii nu vor întotdeauna ca Elliot să-i salveze.

Oamenii sunt mai complexi decât poate înțelege un Robin Hood tehnologic sau o companie a acestora. Și este acea complexitate care îl ridică pe „Dl. Robot” la televizorul care trebuie urmărit.

Mr. Robot (2015) - serial Tv

Mr. Robot (2015)