Person of Interest (2011–2016)

8.5

John Reese (Jim Caviezel) este un fost agent CIA, care a ajuns să trăiască dur ca un om fără adăpost beat în New York, după o ceartă cu guvernul Statelor Unite.

El a fost scapat din necazuri cu NYPD de catre un miliardar misterios pe nume Harold Finch (Michael Emerson), care are o oferta de munca ciudata si potential periculoasa.

Person of Interest serial
Person of Interest serial

După cum se dovedește, Finch este un geniu al software-ului care a proiectat supercomputerul guvernamental – „Mașina” – care monitorizează toate datele de supraveghere și computer, analizându-le și filtrăndu-le în căutarea persoanelor implicate în potențiale amenințări la adresa securității naționale.

Când The Machine identifică una dintre aceste persoane, transmite numărul lor de securitate socială guvernului. Ca efect secundar, Mașina scuipă și numere „irelevante” care corespund cu cineva despre care prezice că va fi în curând implicat într-o crimă violentă care nu este relevantă pentru securitatea națională.

Pentru a ajuta aceste potențiale victime (sau pentru a-i opri pe acești potențiali ucigași, după caz), Finch îl angajează pe Reese și, împreună, își folosesc abilitățile și resursele colective pentru a ajuta oamenii nevinovați.

Person of Interest serial
Person of Interest serial

În acest proces, se încrucișează cu doi detectivi NYPD: Joss Carter (Taraji P. Henson), care este inițial un antagonist, investighând o serie de incidente violente care implică un misterios „bărbat în costum” (Reese), dar mai târziu începe să coopereze cu Reese și Finch; și Lionel Fusco (Kevin Chapman), un polițist ambiguu corupt pe care Reese îi ajută să-l ajute pe el și pe Finch, ajutându-l să se răscumpere pentru crimele sale trecute pe parcurs.

Person of Interest serial

Person of Interest (2011–2016)