Rome (2005)

hbomax
Online

8.7

Roma (2005-2007) este un serial dramă semi-istoric coprodus de HBO și BBC.

Urmărește viețile politicienilor, socialiților și soldaților din viața reală din Roma Antică, începând cu cucerirea Galiei de către Cezar și progresând prin luptele pentru putere și ascensiunea lui Augustus ca primul împărat roman.

Se concentrează pe aventurile a doi soldați (semi-ficționali), centurionul Lucius Vorenus și legionarul Titus Pullo, care sunt martori și uneori influențează evenimentele majore ale epocii.

Rome (2005) - Serial TV
Rome (2005) – Serial TV

Prezintă unul dintre cele mai notabile personaje Evil Matriarch din istoria TV contemporană, Atia of the Julii. Una dintre cele mai inovatoare idei ale sale a fost să se concentreze pe viețile romanilor fictive obișnuiți, mai degrabă decât pe personaje istorice precum Iulius Caesar sau Augustus.

Acest lucru a fost explorat înainte în literatură și în sitcom-uri, dar Roma a fost prima dramă de televiziune care a făcut acest lucru. A fost un concept grozav.

Spectacolul a avut o distribuție extraordinară de ansamblu, valori de producție incredibile și a fost atât epic ca amploare, cât și a acordat o atenție meticuloasă și iubitoare detaliilor.

Rome (2005) - Serial TV
Rome (2005) – Serial TV

S-a încheiat după a doua serie din cauza evaluărilor insuficiente pentru a-și justifica cheltuielile masive.

Directorii HBO au regretat mai târziu decizia, deoarece vânzările de DVD-uri s-au dovedit a fi foarte bune.

Rome (2005) - Serial TV

Rome (2005)