Scrubs (2001)

8.4

Scrubs este un serial Drama care a fost difuzat în perioada 2001-2010 (2001-2008 pe NBC și 2009-2010 pe ABC, deși compania-mamă a rețelei din urmă a produs și deține drepturile asupra emisiunii).

Spectacolul pune „Medic” în comedie la maximum, filmat într-un format cu o singură cameră. John „J.D.” Dorian se antrenează și lucrează la Spitalul Sacred Heart, învățând diferența dintre a studia medicina și a fi medic, precum și cum a fi o persoană poate fi diferită de ambele.

Ghidul său prin multe dintre acestea este dr. Perry Cox, un medic curant acerb, cu limbă ascuțită și profund amar, cu o viață personală, profesională, romantică și socială teribilă, dar cu o dorință reală de a-și ajuta pacienții.

Scrubs 2001
Scrubs 2001

Alți oameni din spital oferă contrast, sprijin și situația ciudată mai mult decât ocazională: prietenul de multă vreme al lui J.D., Dr. Chris Turk, un chirurg care încearcă să fie cel mai bun și mai negru lucru de când a ars felii de pâine prăjită; asistenta Carla Espinosa, Mama echipei personalului cu înclinație pentru a oferi sfaturi indiferent dacă vă place sau nu; Dr. Elliot Reid, J.D (femeie) din nou, din nou interes amoros și posibil singurul medic din personal mai tocilar și mai încurcat din punct de vedere psihologic decât el; Dr. Robert „Bob” Kelso, șeful de medicină al spitalului și Jerkass al unui șef a cărui slujbă îi cere să fie un nenorocit fără inimă și să se gândească doar la spital în termeni fiscali; și „Janitor”, o prezență misterioasă și adesea amenințătoare în viața lui J.D., care și-a luat rolul inamicul său.

Scrubs folosește un dialog rapid, un comentariu mental continuu în capul lui J.D. pentru narațiune, schimbări rapide de scenă, umor hipocrat și un punct de vedere cu o singură cameră pentru a menține o energie ridicată pentru poveste și comedie.

Spectacolul face, de asemenea, câteva scufundări în capătul suprarealist al piscinei, mai ales în descrierea frecventă a fanteziilor lui J.D. Aceste fantezii oferă o mare parte din umorul spectacolului, deoarece se ocupă de reprezentările adesea bizare ale gândirii și exagerat de literale ale metaforelor pe care oamenii le folosesc.

Scrubs 2001
Scrubs 2001

Spectacolul a devenit bine cunoscut pentru concentrarea pe dezvoltarea caracterului, distribuția extinsă de susținere și personajele recurente, medicina și politica în mare măsură exacte care îl înconjoară și acordând atenție progresiei treptate a carierei tinerilor medici (cum trec de la stagiari la rezidenți). la medicii curenți și eventual la șefii de secții).

Scrubs și-a petrecut primele șapte sezoane pe NBC, dar s-a mutat la ABC pentru al optulea sezon. Acel sezon s-a încheiat cu ceea ce s-a considerat a fi Marea Finală a serialului, un episod ale cărui credite de final au fost jucate alături de filmări cu distribuția și echipajul care își luau rămas bun în lacrimi.

Dar într-o mișcare surpriză, ABC i-a luat pe Scrubs pentru încă un sezon; acest lucru a dus la un sezon post-script stabilit la New Sacred Heart, un spital didactic. Deși Turk, Dr. Cox, Dr. Kelso și J.D. au apărut cu toții (cel din urmă pentru doar 6 episoade), accentul s-a pus pe un nou grup de stagiari, cu stagiarul Lucy Bennett înlocuind în mare parte J.D. ca narator.

Spectacolul s-a încheiat oficial după finalul sezonului 9. Există acum o pagină Shout Out, precum și o pagină de recapitulare care pare că are nevoie de o vindecare bună.

Scrubs 2001

Scrubs (2001)