Sherlock (2010)

9.1

O versiune modernă a lui Sherlock Holmes (2010-17, efectiv în pauză nedeterminată de atunci), creată de Steven Moffat și Mark Gatiss, produsă în format de nouăzeci de minute pentru BBC TV pentru trei episoade pe sezon.

Sherlock (Benedict Cumberbatch) rezolvă crime prin pur și simplu intelect și Sherlock Scan, dar este un (autoproclamat) „sociopat de înaltă funcționare” abia ținut în frâu de prietenul său, Dr. John Watson (Martin Freeman), când este chemat pentru cazuri mai derutante.

Seria încorporează tehnologia criminalistică din secolul 21, computere, smartphone-uri și căutări Google. Un episod special a fost difuzat în ziua de Anul Nou 2016, ducând personajele înapoi în decorul original Sherlock Holmes din epoca victoriană.

Deși inițial prezentat ca o „alternativă” la versiunea modernă, lucrurile devin curând mai ciudate. Un concept similar cu Jekyll, un alt serial de televiziune produs de Steven Moffat, bazat pe plasarea unei povești victoriane clasice în secolul 21.

Sherlock 2010 - Serial
Sherlock 2010 – Serial

A nu fi confundat cu Elementary, spectacolul american Sherlock Holmes, de asemenea, plasat în vremurile moderne, dar de altfel complet diferit ca premisă și structura episodică.

Are o adaptare oficială manga. Începând cu 2021, planurile pentru un al cincilea sezon au fost deja finalizate.

Dar din cauza programării aglomerate de film/TV atât de la Freeman, cât și de la Cumberbatch, este în prezent în așteptare.

Sherlock 2010 - Serial

Sherlock (2010)