South Park (1997)

Netflix
Online

8.7

South Park este o faimoasă comedie animată de șoc de lungă durată de Trey Parker și Matt Stone la Comedy Central.

Se poate spune că Subverted Kids’ Show a debutat în 1997 și urmărește nenorocirea unui grup de copii de școală elementară din orașul montan titular South Park, Colorado.

Personajele centrale sunt Stan Marsh, Straight Man al grupului; Kyle Broflovski, un evreu moral (și cel mai bun prieten al lui Stan); Eric Cartman, un bătăuş gras, sociopat; și Kenny McCormick, un tânăr pervers care este de obicei făcut de neinteligibil prin parka lui portocalie strâns trasă (deși replicile sale devin din ce în ce mai ușor de înțeles prin serial) și care este adesea ucis în moduri înfiorătoare, doar pentru a reveni în episodul următor nu mai rău pentru a fi purtat. 

South Park serial
South Park serial

Acești patru băieți principali și prietenii, familia și vecinii lor se trezesc implicați în tot felul de ciudățeni, de la culte, extratereștri și monștri până la versiuni exagerate pentru efecte comice ale problemelor Ripped from the Headlines până la parodii evidente de acțiune și filme de familie.

Este, de asemenea, binecunoscut pentru că conține o mulțime de înjurături, violență și glume cu caca și fart (cel puțin devreme). În timp ce Tratatul Autorului este foarte evident, Matt și Trey își propun să vizeze toată lumea.

South Park serial
South Park serial

Au aruncat subiecți apropiati și dragi de inimile conservatorilor sociali, activiștilor sociali, socialiștilor, liberalilor, fundamentaliștilor religioși, ateilor activ ostili, corporațiilor și intereselor de afaceri, anarhiștilor, dictatorilor, hipioților, oamenilor la modă, tocilor, adolescenților, bătrânilor – serios, ai putea numi aproape orice fel de grup și probabil că serialul a făcut ceva pentru a supăra acel grup.

South Park serial

South Park (1997)