Star Trek: The Next Generation (1987)

Netflix
Online

8.7

Saga „Star Trek” a avut întotdeauna o slăbiciune pentru a fi distras de la sine, iar „Star Trek: Generations”, a șaptea parte a filmului, este anulată de narcisismul său.

Iată un film atât de preocupat de glume și actualizări pentru Trekkers, încât abia se poate rupe suficient de mult pentru a spune o poveste. Din greutatea și atenția acordată transferului de comandă pe Starship Enterprise, ați crede că se termină un mileniu – care este, până la sfârșitul filmului, cum se simte.

Filmul se deschide în timpul unei runde pentru Enterprise B; planurile prevăd ca acesta să facă o scurtă plimbare prin sistemul solar cu niște reporteri la bord.

Dar apoi se primește un apel de ajutor și există o competiție politicoasă pentru poziție între noul căpitan Picard (Patrick Stewart) și căpitanul Kirk (William Shatner), care tocmai a fost pensionat.

Star Trek: The Next Generation (1987) serial
Star Trek: The Next Generation (1987) serial

Kirk este evident mai bine echipat pentru a face față crizei, dar, din păcate, nava în sine este neechipată, fără echipaj și nepregătită pentru o urgență.

Urgența implică o bobină de energie spațială care plutește liber, care a capturat două nave în ceea ce cred că a fost numit Câmpul gravimetric. („Star Trek” nu s-a sfiit niciodata de gobbledygook pseudoștiințifici polisilabici, iar „Generația” se scaldă în ea; „semnele de viață ale victimelor trec treptat și ies din continuumul nostru spațiu-timp”!)

Unul dintre supraviețuitori este intensul Dr. Soran (Malcolm McDowell), din specia El Aurian, care insistă că trebuie să se întoarcă la navă. Cu toate acestea, explodează în câmpul de forță Nexus, iar povestea trece înainte de 78 de ani.

Star Trek: The Next Generation (1987) serial
Star Trek: The Next Generation (1987) serial

Căpitanul Picard se trezește acum într-o misiune de salvare la un observator unde Dr. Soran este din nou salvat și insistă din nou că trebuie să se întoarcă și iată, aici vine din nou Nexus, împreună cu o explicație din partea lui Guinan (Whoopi Goldberg), responsabilul Enterprise. mistic rezident, care spune că cei prinși în Nexus sunt „scăldat în bucurie”.

Aflăm că Soran va face orice pentru acea bucurie, inclusiv distrugerea stelelor și a planetelor lor cu milioane de locuitori, doar pentru a înlătura puțin Nexusul.

Calculele sale sunt uimitor de precise: folosind sonde solare pentru a distruge un întreg sistem solar, el poate conduce Nexus-ul astfel încât să treacă chiar deasupra unei platforme de oțel șubrede pe care a construit-o într-un deșert extraterestră și poate să sară în el și fi absorbit de bucurie.

Star Trek: The Next Generation (1987) serial

Star Trek: The Next Generation (1987)