Stranger Things (2016)

Netflix
Online

8.7

Descriere

Stranger Things este un serial original Netflix creat de Frații Duffer, care a debutat pe 15 iulie 2016.

Are o distribuție care include Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer. , Charlie Heaton, Sadie Sink, Joe Keery, Dacre Montgomery, Sean Astin, Maya Hawke și Brett Gelman.

Având loc în orașul fictiv Hawkins, Indiana, în anii ’80, serialul spune povestea dispariției lui Will Byers (Noah Schnapp), investigația despre dispariția menționată și o încercare de misiune de salvare de către prietenii săi și evenimentele supranaturale din jur. orasul in sine.

Pe parcurs, copiii și adolescenții din orașul afectat de dispariția lui Will trebuie să se adapteze la greutățile care vin odată cu creșterea, în timp ce adulții trebuie să-și confrunte cele mai mari temeri. Spectacolul are o mare influență din poveștile de groază, SF și despre maturitate din anii 1980, mai precis lucrările lui Stephen King și John Carpenter alături de filme Amblin Entertainment, cum ar fi E.T. the Extra-Terrestrial, Poltergeist și The Goonies.

Stranger Things (2016)
Stranger Things (2016)

În proiectarea serialului, Frații Duffer și-au propus să încorporeze toate cele trei genuri (pe lângă drama de investigație) și cultura pop a deceniului.

Netflix a reînnoit seria pentru un al doilea sezon la puțin peste o lună de la debut; sezonul, intitulat oficial Stranger Things 2, a fost lansat pe 27 octombrie 2017. Un al treilea sezon, intitulat similar Stranger Things 3, a fost lansat pe 4 iulie 2019.

Al patrulea sezon, Stranger Things 4, a fost lansat în două „volume” ; prima tranșă (formată din primele 7 episoade) a fost lansată pe 27 mai 2022, iar cea de-a doua (formată din ultimele 2 episoade) a apărut cinci săptămâni mai târziu, pe 1 iulie.

The Duffers au confirmat, de asemenea, că viitorul Stranger Things 5, care nu are o dată de difuzare stabilită, va fi ultimul sezon al serialului, deși proiecte spin-off după finalizarea sezonului final sunt în dezvoltare, inclusiv o nouă serie live-action și o piesă de teatru care va fi regizat de Stephen Daldry. 

Stranger Things (2016)

Stranger Things (2016)