The Crown (2016)

Netflix
Online

8.7

Premiera în întregime vineri, 8 decembrie, „Coroana” este o comoară, în sine. Renumitul serial generos de la Netflix este o încântare vizuală somptuoasă, bogăția sa atât un răsfăț pentru ochi, cât și o cerință pentru povestea spusă.

Cei mai buni bani cheltuiți, totuși, sunt orice naiba au decis să o plătească pe Claire Foy. Ca și în primul sezon din „The Crown”, Foy conduce un ansamblu uniform excelent, performanțe la fel de bogate atunci când jucătorii vin în prim-plan, precum și atunci când fac un pas înapoi.

Dar chiar și într-o distribuție atât de bună, în care toată lumea este excelentă și absolut nimeni nu o sună, Foy iese în evidență. Acesta este un actor care face mai mult fără să-și miște fața decât fac mulți de-a lungul orelor, spunând o poveste la fel de mult prin tăcere, liniște și, poate, dacă este nevoie de extravaganță, prin strângerea maxilarului sau o rigiditate a umerilor.

The Crown (2016)
The Crown (2016)

Ea o interpretează pe Elisabeta a II-a și o joacă pe Coroana, o entitate care o definește pe Elizabeth chiar dacă dorește să respingă tot ceea ce are nevoie.

În cel de-al doilea sezon din „The Crown”, este nevoie de multe. Povestea se reia cu o Elizabeth precaută și un Philip nemulțumit și frustrat (Matt Smith, bun la prima rundă și grozav la a doua) reluând tentativ și tandru după evenimentele din primul sezon.

O cheie este pusă în lucru destul de repede, ceva deseori adevărat în viață și aproape întotdeauna adevărat în ficțiune, iar deodată distanța și răceala se apropie de mari, iar căldura și tandrețea se simt foarte departe.

Este un tipar care se repetă, pe măsură ce Elizabeth se conectează înainte de a se retrage sau de a fi respinsă de toată lumea, de la sora ei Margaret (Vanessa Kirby, de asemenea grozavă) până la Jackie Kennedy (Jodi Balfour). Este o femeie care nu este niciodată doar o femeie. Ea este întotdeauna un rol, o slujbă, o datorie și, de asemenea, un simbol.

Pe măsură ce lumea se schimbă și relațiile ei se schimbă odată cu ea, atât femeia, cât și simbolul se luptă să țină pasul. În mod clar, „The Crown” nu se apropie de o scădere în sezonul doi.

Într-un fel, depășește maximele atinse în perioada sa inițială, bazându-se pe relațiile deja complexe dintre Elisabeta, Filip, Margareta, Regina Mamă și alți membri ai Familiei Regale și alaiul lor pentru a crea ceva și mai stratificat și mai bogat. .

The Crown (2016)
The Crown (2016)

În altele, se clătinește puțin. În primul sezon, vizitele lui Elizabeth cu Winston Churchill au oferit o linie directă, legând împreună poveștile disparate (dacă legate tematic) oferite în fiecare oră cu o relație în schimbare.

Aici nu apare un astfel de fir, poate pentru că cei doi prim-miniștri alături de care stă Elizabeth (interpretat de Jeremy Northam și Anton Lesser) sunt mult mai puțin mari, atât în ​​istorie, cât și în prezență.

Imposibilitatea lor contrastează puternic cu Elisabeta din sezonul doi, încă nemulțumită în rolul ei, dar mult mai confortabilă și mult mai puțin probabil să fie împinsă.

The Crown (2016)

The Crown (2016)