The Shield (2002)

8.7

Este greu de exagerat cât de mult a zdruncinat „Scutul” peisajul televiziunii când a avut premiera în 2002. Formatul emisiunii polițiști se înclinase de-a lungul anilor în genul anti-erou, dar nu văzusem niciodată ceva ca Vic Mackey, de neuitat.

interpretat de Michael Chiklis. Nu a fost doar un „băiat rău”, a fost un criminal, iar creatorul Shawn Ryan s-a jucat cu pricepere cu ceea ce ar trebui să ne simțim de la episodul unu până la finalul serialului din 2008. Din nou, sună obișnuit acum, dar personajele atât de complexe. nu erau comune nici acum 15 ani.

Nici darul acestui program nu a fost cu povestirea cumulată. Puține spectacole au construit o narațiune pe parcursul a șapte ani precum „Scutul”. Într-una dintre noile caracteristici speciale excelente de pe platoul Blu-ray, un critic sugerează chiar că spectacolul se îmbunătățește în fiecare an.

The Shield (2002) - Serial TV
The Shield (2002) – Serial TV

Numiți un alt program care s-a îmbunătățit pe parcursul celor șapte sezoane. Probabil că nu poți. Însă Ryan și distribuția sa s-au provocat în mod constant, aducând actori mari în rol secundar precum Forest Whitaker și Glenn Close pentru un sezon, dar revenind mereu la obișnuiții de la Barn.

Scrierea și interpretarea „The Shield” pot fi reținute împotriva oricărei alte lucruri în anii ’00. A fost neînfricat în felul în care a fost dispus să submineze așteptările, să omoare personaje iubite sau să ne lase să ne întrebăm exact cum ar trebui să simțim despre ceea ce tocmai s-a întâmplat.

The Shield (2002) - Serial TV
The Shield (2002) – Serial TV

Chiar și astăzi, dar mai ales la mijlocul anilor ’00, televiziunea vă poate hrăni cu lingură o dramă previzibilă, deseori corectă din punct de vedere moral. „The Shield” nu a făcut niciodată asta și a blocat aterizarea într-un mod în care probabil nicio emisiune nu a mai făcut-o până acum.

S-au scris multe în ultimul timp despre finalul serialului „The Sopranos”, pe măsură ce spectacolul ajunge la cea de-a 20-a aniversare, dar finalul seriei „The Shield” este o bijuterie subestimată, un act de închidere magistral.

The Shield (2002) - Serial TV

The Shield (2002)