The Vampire Diaries (2009 -2017)

hbomax
Online

7.9

Pasiune, cercetare și aplicare

Lisa Jane Smith este creatoarea cărților „The Vampire Diaries” și întreaga imaginație a început să fie așternută încă prin anii 1990. Succesul cărților i-a determinat pe Julie Plec și Kevin Williamson să creeze un serial american de televiziune pentru adolescenți pe baza seriei tipărite de L.J.Smith. Deși în cei 19 ani scriitoarea mai rectifica secvențele din cărți, succesul jurnalelor avea să fie cunoscut abia din anul 2009. Mai exact pe data de 10 septembrie 2009 „Jurnalele Vampirilor” este difuzat primul episod pe postul original The CW, având un impact pozitiv uimitor.

O ecranizare de succes

Mystic Falls- Virginia este locul în care are loc toată acțiunea. Acesta este orășelul inundat de mituri și legende despre ființele supranaturale. Totul ar fi început în Mystic Falls din perioada colonizării, mai precis la mijlocul secolului al XVII-lea. Imigranții din New England ar fi adus cu ei toate aceste specimene ce aveau să dețină controlul.

În aceea perioadă tinerii frați Damon și Ștefan Salvatore erau pregătiți în a face parte din protectorii orașului. Însă totul se schimbă când frumoasa Katherine își face apariția la conacul Salvatore, împreună cu Emily Bennett.

Un triunghi amoros în secolul XVII

Frații Salvatore sunt fermecați la propriu de frumoasa și egoista Katherine. Triunghiul amoros avea să continue până când tatăl lor descoperă că tocmai ce îngrijise un vampir. Întreaga situație se complică pentru cei doi, dar și pentru Emily. Katherine îi transformă în vampiri, iar Emily este forțată să le ofere două inele pentru a avea acces de liberă circulație pe timpul zilei.

Tânăra este prinsă de către Gilbert și Lockwood fondatorii orașului, alături de Salvatore -tatăl celor doi frați. Aceștia îi ia prizioneri pe toți vampirii și îi aruncă într-o criptă de la marginea orașului Mystic Falls. În această situație vrăjitoarea Emily Bennett nu poate face altceva, decât a crea o vrajă în care să îi țină în siguranță pe toți vampirii, inclusiv pe prietena ei Katherine, deoarece localnicii au dat foc acestei cripte.

Damon și Ștefan Salvatore au rămas condamnați în a trăi o eternitate împreună. Totodată Damon îl urăște pe fratele său mai mic, deoarece din cauza lui s-ar fi ajuns în această situație. Prin urmare își jură că o eternitate îl va chinui pe Ștefan, deoarece ceea cea făcut este de ne iertat. La despărțit de iubirea vieții lui, pentru simplu fapt că avusese încredere în tatăl său.

Seriale vampiri
The Vampire Diaries – Serial

O nouă poveste de dragoste în secolul XXI

Elena Gilbert în vârstă de 17 ani tocmai își pierduse părinții în primăvara acestui an. Acum ea împreună cu fratele ei Jeremy Gilber în vârstă de 15 ani va trebui să conviețuiască  cu mătușa lor, Jenna Sommers. Aflată la începutul noului an școlar, Elena încearcă să își expună zâmbetul pe buze. Își dă seama că celor din jur, nu le va mai păsa de moartea părințiilor ei. Întrucât se luptă cu propriile gânduri. Dintr-un punct de vedere Elena se poate numi norocoasă, deoarece le are ca prietene pe Bonnie Bennet și Caroline Forbes. Cele trei sunt de nedespărțit încă de la grădiniță.

Bonnie o duce la liceu pe Elena cu mașina, după foarte mult timp. Însă când totul părea liniștit, o cioară se izbește de parbrizul mașinii. Elena se sperie, dar încearcă să se controleze. Viața tinerei orfane avea să se schimbe, o dată ce ajunge în incinta liceului.
Ștfean Salvatore își face apariția, convingând-o pe secretară că toate actele sunt în regulă. Astfel devine elev la liceul în care învață Elena. Cei doi se întâlnesc, iar Ștefan este uimit de aspectul ei, pe când Elena se simte atrasă de misterul pe care îl emană. În același timp Damon Salvatore se întoarce acasă pentru ai face zile fripte lui Ștefan.

 The Vampire Diaries
The Vampire Diaries

Bonnie nu înțelege de ce simte tot mai multe lucruri întunecate, când îl atinge pe Ștefan și îi sugerează Eleni să îl urmărească deoarece ascunde ceva important. Elena îi i-a sfatul în serios și descoperă că de fapt este vampir și are nu mai puțin de 162 de ani.
O dată cu trecerea timpului Bonnie află că face parte dintr-o familie cu har și că Emily Bennet îi este strămoașă. De altfel povestea se complică pentru Elena, deoarece află că Ștefan are un frate mai mare (Damon Salvatore). Iubirea dintre Ștefan și Elena este în plină ascensiune, dar fotografia realizată din 1864 cu Katherine Pierce ajunge în mâinile Elenei.

Drama și suspansul continuă- istoria se repetă

Elena acceptă că prietena ei este vrăjitoare, iubitul ei este vampir, dar nu poate accepta faptul că este copia trecutului. De altfel Damon și Ștefan află că Elena nu face parte din familia Gilbert, ci de fapt fusese adoptată. Acum este în căutarea familiei adevărate și este curioasă să afle dacă are vreo legătură cu iubirea vieții lui Damon Salvatore.

 

Jurnalele Vampirilor merită urmărit de la „A” la „Z”

 The Vampire Diaries (Caroline și Klaus)
The Vampire Diaries (Caroline și Klaus)

În dea lungul întregii serii își fac apariția ca personaje principale Tyler Lockwood (Michel Trevino) în rolul fiului de primar, jucător de fotbal și moștenitor al blestemului unui vârcolac. Alaric Saltzman (Matt Davis) profesorul de istorie, soțul mamei biologice al Elenei și un vânător de Supra Natural foarte bun. Urâmnd mai apoi să fie prezent pe ecran „Enzo” sau Lorenzo St. John(Michael Malarkey) ostatic în cabinetul de experimente supranaturale, alături de Damon Salvatoe. Prietenia lor este cu două tăișuri, deoarece Damon i-a întors spatele când trebuia să îi salveze viața. Nu în ultimul rând emblematicul actor Joseph Morgan își face apariția în rolul lui Niklaus sau „Klaus” Mikaelson, primul vampir apărut vreodată.

PS. se discuta în crearea unui film intitulat „The Vampire Disaries”!

Serial netflix

The Vampire Diaries (2009 -2017)